'/> Resep Ayam 3 Cawan (Three-Cup Chicken) 🇨🇳 yang Enak - Humanity Quote

Resep Ayam 3 Cawan (Three-Cup Chicken) 🇨🇳 yang Enak

3 cawan ayam

Mencari inspirasi untuk belajar memasak 3 cawan ayam? Kawan sahaja yang salah. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar untuk melihat maklumat imej untuk pemahaman. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan memasak cara memasak 3 cawan ayam (tiga cawan ayam) 🇨🇳, Boleh Manjain Lidah, memasak bukan susah dan tidak senang. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Sesungguhnya, ayam yang lazat dalam tiga cawan harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa 3 cawan ayam, dari jenis bahan hingga pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak ayam 3 cawan (tiga cawan ayam) yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu cara melakukannya, hidangan ini boleh menjadi agak istimewa. Di bawah adalah imej ayam 3 cawan 🇨🇳 yang boleh anda jadikan contoh.

Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan untuk menyediakan 3 cawan ayam sedia untuk dimasak. Anda boleh membuat 3 cawan ayam dengan 12 jenis bahan dan 5 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

China Cooksnap oleh SuperMin_Cookpad "Three Cups of Chicken" oleh Lijie Wang (Pengarah Cookpad China) "Three Cups of Chicken" ialah hidangan dari Wilayah Jiangxi yang dibawa ke Taiwan. Ia kemudiannya diproses mengikut citarasa orang Taiwan untuk menjadikan hidangan ini lebih manis. Masakan ini lebih sedap daripada "ayam rebus". Terdapat beberapa teori tentang maksud perkataan "tiga cawan". Ada yang mengatakan ia dibuat dengan 1 cawan minyak, 1 cawan kicap masin, dan 1 cawan cecair (air/wain masak/lemak haiwan). Tapi sekarang saya cuba masak dengan minyak yang kurang. Daun selasih segar adalah penting kerana ia memberikan hidangan ini rasa istimewa dan rasa manis.

Bahan-bahan dan rempah untuk tiga cawan ayam:

  1. bahan ayam
  2. 400 gram ayam (campur bahagian yang berbeza, resipi asal dengan drumstick)
  3. 1 lada merah panas (dihiris nipis)
  4. 4-5 helai daun selasih Thai (basil)
  5. 1/2 labu bawang putih (resepi asal guna 1 labu) - dikupas sahaja
  6. 13 keping halia
  7. 3 biji bawang (dipotong 4) tidak diberikan kepada mereka, kerana mereka tidak.
  8. 2 sudu besar minyak bijan
  9. bahan sos
  10. 1 cawan air rebusan ayam (resepi asal guna 8 sudu besar air)
  11. 4 sudu besar kicap masin
  12. 1 1/2 sudu besar gula (resepi asal guna 2 sudu besar karamel)

Cara memasak "tiga cawan ayam" 🇨🇳

  1. Rebus ayam sehingga masak. Angkat air dan toskan.
  2. Panaskan minyak bijan dan goreng halia hingga garing. Kemudian masukkan bawang putih, lada merah dan daun bawang.
  3. Masukkan ayam masak. Goreng sesuatu yang rangup dan biarkan rasa bahan kuali bertambah kuat.
  4. Campurkan bahan sos dan masukkan ke dalam periuk. Didihkan adunan dan bekukan sos. Masukkan daun selasih dan biarkan mendidih.
  5. Matikan api. sedia untuk dihidangkan

apa khabar? Betul ke? Cara memasak 3 cawan ayam yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga ini bermanfaat dan nikmatilah!

Link copied to clipboard.